Portfolio


31 jan 2018
Overzicht plantencentrum 2

Nieuwe website Plantencentrum Louis Venhorst

Plantencentrum Louis Venhorst kweekt en verkoopt al vele tientallen jaren tuinplanten en is een begrip in de verre omtrek. In het familiebedrijf staat het ambacht centraal en gaan groen, vakkennis en gemoedelijkheid hand in hand. Sinds 2018 heeft het plantencentrum een nieuwe, frisse en inspirerende website.

Lees verder →

30 nov 2017
Oosterpark na renovatie

Leerzame renovatie Oosterpark

Het Amsterdamse Oosterpark kreeg de afgelopen jaren een flinke opknapbeurt. De aanhoudende wateroverlast was één van de redenen om het park te renoveren. Na de renovatie bleken de water- en bodemproblemen echter nog groter dan voorheen en moesten er alsnog extra maatregelen worden genomen.

Lees verder →

30 sep 2017
Bio-ananas

Telers vaker in the picture op winkelvloer

Telers van groenten en fruit worden steeds meer zichtbaar op de winkel vloer. En dat is niet voor niets. Supermarkten willen laten zien dat hun producten op een eerlijke en verantwoorde manier worden geproduceerd. Daarmee proberen ze het vertrouwen te winnen van de steeds bewuster kiezende consument.

Lees verder →

31 jul 2017
Wadi botanischetuin Utrecht 2. Extensief beheerd groen met daartussen aanplant van vaste planten. Ontwerp van Elke Blansdorf. Foto Koos Verkade

Plant eens wat anders in de wadi!

Wadi’s worden in Nederland niet beplant, terwijl dit in het buitenland wel gebeurt. Waarom gebeurt dit niet, welke redenen zijn er om wadi’s juist wel te beplanten en hoe moeten we dit dan aanpakken? Drie studenten bogen zich een jaar lang over deze vragen en presenteerden op vrijdag 9 juni de resultaten van hun afstudeeronderzoek.

Lees verder →

31 mei 2017
Samenwerken

Nieuwsbrief Cyber Adviseurs juni 2017

Cyber Adviseurs is een onafhankelijk adviesbureau voor beleid, beheer en organisatie van de openbare buitenruimte. Al meer dan dertig jaar werkt Cyber voor onder meer gemeenten, overheden, zorginstellingen en woningbouwbedrijven. Iedere maand brengt het adviesbureau een digitale nieuwsbrief uit.

Lees verder →

30 mrt 2017
GA250-0490b. Foto Gardena

Gardena zoekt samenwerking met hoveniers

De wereld verandert snel en ook in de tuin staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Maar niet iedere consument heeft zin en tijd om zich in complexe producten te verdiepen. Gardena springt hierop in door samen te werken met hoveniers. In februari organiseerde het bedrijf een tweedaagse studiereis naar Zuid-Duitsland.

Lees verder →

31 jan 2017
Noodweer Asten

Crisisdraaiboek glastuinbouw

ZLTO presenteerde in december het ‘Glastuinbouw crisisdraaiboek’. Aanleiding was de verwoestende hagelschade in Zuidoost-Nederland in juni 2016. Het draaiboek is opgesteld voor en door ondernemers en bevat nuttige informatie en praktische handvatten.

Lees verder →

30 nov 2016
Zwemvijver

Natuurlijke vijvers winnen terrein

Vijvers zijn er in vele soorten en maten. Van koivijvers en natuurlijke siervijvers tot complete zwemvijvers. Welke voorkeur mensen ook hebben, over één ding zijn ze het eens: vijvers brengen sfeer en leven in de tuin. Natuurlijke vijvers met een kleurrijke beplanting zijn de trend. Maar dan wel graag zo onderhoudsarm mogelijk.

Lees verder →

1 2 3 ... 6