Portfolio


31 mei 2018
Hangmat 2

‘Tuin moet aansluiten bij belevingswereld van kinderen’

Een tuin die mooi is voor volwassenen, maar ook veilig én uitdagend voor kinderen. Het is simpeler gezegd dan gedaan. Want hoe leg je een kindvriendelijke tuin aan, zonder dat je afbreuk doet aan de visuele kwaliteit? Drie hoveniers maken zich hard voor de kindvriendelijke tuin. ‘Kinderen moeten de tuin weer in!’

Lees verder →

31 mrt 2018
Snoeien

‘Elke boom heeft een verhaal!’

Raymond Krabbenborg (56) werkt al bijna dertig jaar met veel plezier als boomdeskundige in de gemeente Winterswijk. De passie voor bomen gaat zelfs zo ver dat Raymond bijna iedere boom in de gemeente ‘kent’ en geboeid is door de verhalen achter de boom. „Bomen zouden ons zoveel kunnen vertellen!”

Lees verder →

31 jan 2018
Overzicht plantencentrum 2

Nieuwe website Plantencentrum Louis Venhorst

Plantencentrum Louis Venhorst kweekt en verkoopt al vele tientallen jaren tuinplanten en is een begrip in de verre omtrek. In het familiebedrijf staat het ambacht centraal en gaan groen, vakkennis en gemoedelijkheid hand in hand. Sinds 2018 heeft het plantencentrum een nieuwe, frisse en inspirerende website.

Lees verder →

30 nov 2017
Oosterpark na renovatie

Leerzame renovatie Oosterpark

Het Amsterdamse Oosterpark kreeg de afgelopen jaren een flinke opknapbeurt. De aanhoudende wateroverlast was één van de redenen om het park te renoveren. Na de renovatie bleken de water- en bodemproblemen echter nog groter dan voorheen en moesten er alsnog extra maatregelen worden genomen.

Lees verder →

30 sep 2017
Bio-ananas

Telers vaker in the picture op winkelvloer

Telers van groenten en fruit worden steeds meer zichtbaar op de winkel vloer. En dat is niet voor niets. Supermarkten willen laten zien dat hun producten op een eerlijke en verantwoorde manier worden geproduceerd. Daarmee proberen ze het vertrouwen te winnen van de steeds bewuster kiezende consument.

Lees verder →

31 jul 2017
Wadi botanischetuin Utrecht 2. Extensief beheerd groen met daartussen aanplant van vaste planten. Ontwerp van Elke Blansdorf. Foto Koos Verkade

Plant eens wat anders in de wadi!

Wadi’s worden in Nederland niet beplant, terwijl dit in het buitenland wel gebeurt. Waarom gebeurt dit niet, welke redenen zijn er om wadi’s juist wel te beplanten en hoe moeten we dit dan aanpakken? Drie studenten bogen zich een jaar lang over deze vragen en presenteerden op vrijdag 9 juni de resultaten van hun afstudeeronderzoek.

Lees verder →

31 mei 2017
Samenwerken

Nieuwsbrief Cyber Adviseurs juni 2017

Cyber Adviseurs is een onafhankelijk adviesbureau voor beleid, beheer en organisatie van de openbare buitenruimte. Al meer dan dertig jaar werkt Cyber voor onder meer gemeenten, overheden, zorginstellingen en woningbouwbedrijven. Iedere maand brengt het adviesbureau een digitale nieuwsbrief uit.

Lees verder →

30 mrt 2017
GA250-0490b. Foto Gardena

Gardena zoekt samenwerking met hoveniers

De wereld verandert snel en ook in de tuin staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Maar niet iedere consument heeft zin en tijd om zich in complexe producten te verdiepen. Gardena springt hierop in door samen te werken met hoveniers. In februari organiseerde het bedrijf een tweedaagse studiereis naar Zuid-Duitsland.

Lees verder →

1 2 3 ... 6