Portfolio


31 mei 2017
Samenwerken

Nieuwsbrief Cyber Adviseurs juni 2017

Cyber Adviseurs is een onafhankelijk adviesbureau voor beleid, beheer en organisatie van de openbare buitenruimte. Al meer dan dertig jaar werkt Cyber voor onder meer gemeenten, overheden, zorginstellingen en woningbouwbedrijven. Iedere maand brengt het adviesbureau een digitale nieuwsbrief uit.

Lees verder →

30 mrt 2017
GA250-0490b. Foto Gardena

Gardena zoekt samenwerking met hoveniers

De wereld verandert snel en ook in de tuin staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Maar niet iedere consument heeft zin en tijd om zich in complexe producten te verdiepen. Gardena springt hierop in door samen te werken met hoveniers. In februari organiseerde het bedrijf een tweedaagse studiereis naar Zuid-Duitsland.

Lees verder →

31 jan 2017
Noodweer Asten

Crisisdraaiboek glastuinbouw

ZLTO presenteerde in december het ‘Glastuinbouw crisisdraaiboek’. Aanleiding was de verwoestende hagelschade in Zuidoost-Nederland in juni 2016. Het draaiboek is opgesteld voor en door ondernemers en bevat nuttige informatie en praktische handvatten.

Lees verder →

30 nov 2016
Zwemvijver

Natuurlijke vijvers winnen terrein

Vijvers zijn er in vele soorten en maten. Van koivijvers en natuurlijke siervijvers tot complete zwemvijvers. Welke voorkeur mensen ook hebben, over één ding zijn ze het eens: vijvers brengen sfeer en leven in de tuin. Natuurlijke vijvers met een kleurrijke beplanting zijn de trend. Maar dan wel graag zo onderhoudsarm mogelijk.

Lees verder →

30 sep 2016
Minikomkommers

Variatie in komkommer gaat stapsgewijs

Het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe komkommertypes is een samenspel tussen veredelaar en teler. Welke ontwikkelingen vinden er momenteel plaats op dit gebied en wat staat er de komende jaren nog te gebeuren? Marcel van Koppen van Rijk Zwaan, Paul van Dijck van Enza Zaden en komkommerteler Ad Verhoeven delen hun ervaringen.

Lees verder →

31 jul 2016
Surfbord

Nieuwsbrief Cyber Adviseurs voorjaar 2016

Cyber Adviseurs is een onafhankelijk adviesbureau voor beleid, beheer en organisatie van de openbare buitenruimte. Al meer dan dertig jaar werkt Cyber voor onder meer gemeenten, overheden, zorginstellingen en woningbouwbedrijven. Een aantal keer per jaar brengt het adviesbureau een analoge nieuwsbrief uit.

Lees verder →

31 mei 2016
Kasteel Huis Bergh

Oudste tuin van Nederland in ere hersteld

Onder grote belangstelling werd op vrijdag 22 april de nieuwe tuin van Kasteel Huis Bergh geopend. Het ontwerp is geïnspireerd op een kaart uit 1727, waarmee de oorspronkelijke tuin zoveel mogelijk in ere is hersteld. De eerste vermelding van de tuin gaat zelfs terug tot 1461. Daarmee is de tuin de oudste gedocumenteerde tuin van Nederland.

Lees verder →

31 mrt 2016
Dobberendbos

Dobberend Bos biedt inspiratie voor de groensector

In Rotterdam is onlangs ‘s werelds eerste dobberende bos te water gelaten. Het kunstobject is bedoeld om te verwonderen en het havengebied een positieve impuls te geven. Maar in een wereld waarin bouwen op het water en een leefbare stad steeds meer aandacht krijgen, zet het ook aan tot denken.

Lees verder →

1 2 3 ... 5